לימוד זוהר לפני גיל 40

שלום,
האם מותר לאנשים מתחת לגיל 40 לקרוא בזוהר הקדוש או שזה רק מגיל 40?

תשובה

מותר לאנשים ללמוד זוהר הקדוש גם לפני שהגיעו לגיל 40, וידועים דברי הזוהר הקדוש שכותב שבשנת חמשת אלפים תר"כ יפתחו מעיינות חכמה וכו' וכתבו המקובלים שמאותו זמן מותר לכולם ללמוד גם דברים עמוקים כמו זוהר הקדוש.

אמנם חשוב לציין שהדבר הראשון הוא ללמוד את תורת הנגלה, ובעיקר ללמוד את כל ההלכות שאדם צריך לדעת כדי שיקיים את כל המצוות כראוי ולא יעבור על שום איסורי תורה, ומי שזכה ויש בכוחו ללמוד גם את תורת הנגלה וגם את תורת הנסתר אשריו ואשרי חלקו.