הדברת מזיקים בדירה מושכרת, על חשבון השוכר או המשכיר

מה דעתכם על מי מוטל החיוב להדביר מזיקים קטנים בדירה מושכרת, השוכר או המשכיר, ומה הדין כאשר יש צד שהדירה נרטבה מנזילה חצונית ואולי זה גרם להם, בפרט שהדירה לא מאווררת מדי.
מאידך שנים רבות לא היתה בעיה כזו בדירה.
ואולי או שישתתפו מספק.

תשובה:

שלום רב,

דין זה תלוי במנהג.
למיטב ידיעתי, מקובל לפסוק שאם יש צורך להדברה מקצועית ורוב בעלי הדירות היו מזמינים בעל מקצוע אם היתה בעיה כזאת בדירה, המשכיר חייב לשלם.
אם רוב בעלי הדירות לא היו מזמינים מדביר מקצועי, המשכיר אינו חייב לשלם.

מקורות:

עלון המשפט גליון 27 עמוד ה