שני תבשילים בתבשיל אחד לסעודה המפסקת

האם מותר להכין בסעודת המפסקת של ט' באב מאכל של אורז ועדשים המבושלים יחד בתבשיל אחד?

תשובה:

אי אפשר להכין תבשיל כזה, ודבר זה נחשב "לשני תבשילין".

מקורות:

שו"ע סי' תקנב ס"ג "וכן יש להחמיר וליזהר משני מינים בקדרה אחת" והיינו באופן שרגילים להכין כל אחד גם בצורה נפרדת, [למעט, כאשר הדבר נעשה רק לצורך התבשיל, כגון שמטגנים בצל כדי שיוכלו לאכול את האורז, שאף פעם לא מכינים תבשיל רק מבצל לחוד], ולדעת הגר"א דבר זה אסור מעיקר הדין ולא רק מחומרא כמו שכתב שם הביאור הלכה (ד"ה וכן).