חיתוך חבל הטבור בזמן התנ"ך / הריון שנמשך שנה

תודה על תשובותיכם בעבר.
פרט קטן נוסף לגבי התשובה של חיתוך חבל הטבור:האם ידוע אם בזמן התנ"ך היו ממהרים לחתוך מיד או שהיו מחכים עד שהחבל יפסיק לפעום או עד צאת השליה?
שאלה נוספת:שמעתי שעל פי הגמרא הריון של אישה יכול להמשך אפילו שנה האם זה היה מצוי או נדיר? ומהן המקורות לכך?

תשובה:

לפי חז"ל חותכים את חבל הטבור מיד לאחר הלידה.

ישנה מציאות אם כי רחוקה שהריון ימשך עד 12 חדשים, אולם דבר זה נחשב לדבר נדיר.

מקורות:

1. מסכת שבת פרק יח משנה ג, לגבי דורות קודמים, לא ידוע לי על דבר אחר.

2. בגמרא מבואר ש"פעם אחת" שהה הוולד יב חודש, אולם אין זה דבר מצוי אלא נדיר, אם כי להלכה חוששים לדבר זה ואין אוסרים אשה על בעלה כאשר נפרדו פחות מיב חודש ונתעברה, ואין ידיעה חוץ מזה על ביאה אסורה, מעשה שקרה כן מובא בגמ' (יבמות דף פ עמ' ב), ונפסק להלכה ברמב"ם (איסורי ביאה פרק טו הלכה יט) ובשו"ע (אבן העזר סי' ד סעיף יד) אולם יש מהראשונים שסברו שאין הלכה כן, כיון שדבר זה אינו מצוי [הובא שם בח"מ ס"ק יא].