סיר חלבי שבושל בו עם מלח בשרי

בטעות בישלנו בסיר חלבי עם מלח בשרי (ז"א מלח שנתלכלך ממאכלים בשריים).
מה דין הסיר??
תודה מראש

תשובה:

אם היה במים ובתבשיל פי שישים מכמות המלח, הכל מותר.

מקורות:

עי' שו"ע יו"ד סי' צה ס"ז ובסי' צו שכל הדין של דבר חריף או דבר שעביד לטעם הוא דווקא כשהדבר חריף עצמו הוא איסור אולם אם הוא בלוע, אין זה מוגדר כאיסור חריף ולכן צריך רק פי שישים מהתערובת, ולכן אף אם עמד המלח על גבי התבשיל או הלכלוך הבשרי עמד עליו יותר מח"י דקות שהוא זמן הרתחה במלח, מ"מ אין המלח נעשה בשרי להחשיב את התבשיל כדבר חריף שאפילו באלף לא בטיל, עי' שם ובסי' צח, ובסי' קה.