שיק שהופקד בחשבון לפני כמה שנים ובעל החשבון אינו יודע מי הפקידו

שלום רב,
לפני שנתיים וחצי הופקד לחשבוני שק על סך 2165.3 ש"ח באמצעות תיבת שירות של הבנק. לא ידעתי ממי השק, ובאותו זמן הנחתי שכיוון שחודש קודם קיבלתי פיצויים מחברת כוח אדם, השק הנ"ל מתייחס גם הוא לפיצויים. למרות שאת השק של הפיצויים קיבלתי לידי בהגעה לסניף כוח אדם והם לא הפקידו אותו לבד. כיום ניסיתי לבדוק בבנק ע"י פקידה אם באפשרותה לבדוק ממי השק אבל היא אמרה שהיא לא יכולה לדעת. האם צריך לנסות שוב לבדוק, אם הדבר אפשרי בכלל אחרי יותר משנתיים או שניתן להניח לנושא?

תשובה:

שלום רב,

אין חובה לבדוק.
גם הבדיקה הראשונה נעשתה לפנים משורת הדין. כל עוד שלא מגיע אדם וטוען שהפקיד את הכסף בטעות, ניתן להניח שהכסף הגיע במכוון וכדין.

מקורות:

בשו"ע חו"מ סי' רלב סעיף ב מבואר שאם מוצא שנתנו לו יותר כסף בשיעור שאין הדעת טועה יכול לתלות שנתנו לו מתנה או פרעו לו מה שגזלו ממנו בעבר. טעות במספר החשבון איננה טעות שהדעת טועה, בנוסף לכך בדרך כלל אם אדם מפקיד בחשבון אחר בטעות הוא עולה על הטעות בהקדם.