בית כנסת ותפילה לאשה נידה

האם לאישה בזמן נידה מותר ללכת לבית כנסת, האם מותר לה לקרוא תהילים,פרשת הקטורת, להתפלל שחרית?
תשובה:
מותר לאשה נדה להיכנס לבית הכנסת ולהתפלל ולברך ולקרוא תהילים. אבל לא תסתכל על הספר תורה בשעה שמגביהים אותה ומראים לציבור.
מקורות
כתב הרמ"א או"ח סי' פ"ח שיש שכתבו שאסור לאשה נדה להיכנס לבית הכנסת או להתפלל וכו' ויש אומרים שמותרת בכל, וכן עיקר, והמנהג במדינות אילו כסברא ראשונה ע"כ. ועיין במשנה ברורה שכתב שהמנהג הוא להתיר לנשים נדות להכנס לבית הכנסת ולהתפלל ולברך אבל לא יסתכלו בס"ת בשעה שמגביהים אותה להראות לעם.
וכן מנהג הספרדים להקל בזה כמו שכתב ביחווה דעת ח"ג סימן ח'.