"מגו", "צמר" פירושם ההלכתי

שלום עליכם ובשורות טובות
שתי שאלות א.מנין נלקח המושג מיגו ומה פירושו
ב.האם היכן שרשום צמר הוא תכלת לציצית
במחילה אני באמצע לימוד ברגעים אילו ואני וחברי נתקשינו בשאלות אילו אם יש אפשרות לקבל תשובתכם בשעה הקרובה בתודה מקרב לב ממתין שוב תודה.

תשובה:

א. "מיגו" הוא מילה ארמית שפירושה הוא "מתוך-מאחר" [מתוך [-מאחר ו..] שאדם יכול לעשות כך, יכול הוא לעשות גם כך וכך].

ב. "צמר" אין הכוונה דווקא על צמר צבוע בצבע תכלת, שכן צמר יכול להיות צבוע [גם בדברים שמחוייבים בתורה] בגוונים אחר, לדוגמא: צבע אדום שהיה ביריעות המשכן. אולם הדבר הוא להיפך, שכל מקום שמבואר שצריך תכלת הכוונה לצמר צבוע בצבע תכלת.

מקורות:

א. ראה במס' כריתות (דף יב.) "א"ר אמי לעולם טעמא דרבנן משום דאמרינן מיגו והכי קתני מתוך שאם רצה לומר וכו'", "מלבר" הכוונה מבחוץ, "מלגו" הכוונה מבפנים, ו"מגו" הכוונה "מתוך" ראה גם בזוהר (פרשת ואתחנן דף רסא.)"ודא הוא רזא דכתיב (דברים ה) פנים בפנים דבר יי' עמכם בהר מתוך האש דמלולא נפקא ומליל מגו אשא".

ב. יבמות (ד:) וראה יומא (יב.), רמב"ם (הל' כלי המקדש פ"ח הי"ג)