לימוד תיאטרון גבר לנשים

אנו קבוצה של נשים חרדיות שחקניות. האם מותר לנו לקבל הדרכה מקצועית של משחק ותיאטרון מאת גבר המתמחה בתחום? מדובר על שיעור שימסור לנו וכן נצטרך לשחק בנוכחותו כדי לקבל את הצעותיו והדרכתו לשיפור הביצועים. האם הדבר אפשרי?

תשובה:

הדבר נחשב לפריצות, מאחר ומטבע הדברים משחק מהווה קירוב יתר על המידה [תנועות, הבעות, וכו'], דבר שאין לעשות זאת גברים ונשים.

מקורות:

שו"ע אבן העזר סי' כא ס"א "צריך אדם להתרחק מהנשים מאד מאד. ואסור לקרוץ בידיו או ברגליו ולרמוז בעיניו לאחד מהעריות. ואסור לשחוק עמה, להקל ראשו כנגדה או להביט ביופיה. ואפילו להריח בבשמים שעליה אסור. ואסור להסתכל בנשים שעומדות על הכביסה. ואסור להסתכל בבגדי צבעונים של אשה שהוא מכירה, אפי' אינם עליה, שמא יבא להרהר בה", כל הדברים הנ"ל יש בלימוד משחק התיאטרון, כך שזה נחשב לפריצות.