הליכה לבריכה בתשעת הימים

האם מותר ללכת לבריכה/לים בתשעת הימים?

תשובה:
למנהג האשכנזים אסור ללכת לבריכה, כלל וכלל, [ומותר רק במקום הנצרך לצורך רפואי], ולמנהג הספרדים: יש אומרים שמותר עד שבוע שחל בו תשעה באב, ויש מתירים כאשר הבריכה לא מחוממת לרחוץ בה עד ערב תשעה באב.

מקורות:

רחיצה במים תלויה במנהגי הקהילות, עי' שו"ע (סי' תקנא סט"ז) שהביא בזה ג' דעות מאמתי נוהג האיסור, יש נהגו מר"ח, ויש משבוע שחל בו, והספרדים רובם נהגו כיש אומרים השני [כפי הכלל שבכל מקום דעת השו"ע ביש ויש, כדעת היש השני, אם כי שבבן איש חי (שנה א' דברים אות טו) כתב שנהגו לא לרחוץ אפילו בצונן מר"ח עד אחר התענית, אולם למעשה לא נהגו, בפרט בארץ ישראל, אלא רק בשבוע שחל בו], והאשכנזים נהגו כפי שכתב הרמ"א שם שאפילו בצונן נהגו שלא לרחוץ מראש חודש, משום כך לאשכנזים אין ללכת לבריכה מר"ח, אולם לגבי הספרדים, יש שכתבו שהוא הדין שאין רוחצים בצונן בשבוע שחל בו, וכפי שדעת הבן איש חי, וכ"כ בשו"ת אור לציון (ח"ג פרק כה ס"ה, ופרק כז ס"ה), אולם יש שכתבו שאף למנהג הספרדים אין להחמיר אלא ברחיצה בחמין, אבל רחיצה בצונן מותרת, וכפי שהיה המנהג בשלוניקי (כפי שהביא הכף החיים ס"ק קפו), וכן היא דעת הישכיל עבדי (ח"ח יו"ד סי' יד אות ג), והיחוה דעת (ח"א סי' לח).