שימוש במציאה שאין לה דורשים לאחר שנה וחצי

צמיד יקר שמצאתי ושמתי הודעות להשבת אבידה ולא היתה הענות וכבר שנה וחצי עברו. האם מותר להשתמש בצמיד?

תשובה:

שלום רב,

אם יש סימן בצמיד אסור להשתמש בו, יש לשמור אותו עד שיבוא אליהו הנביא ויגלה מיהו בעל הצמיד.

מקורות:

שו"ע חו"מ סי' רסז סעיף טו. ועיין כאן.
יש אומרים בשם החזון איש שבזמנינו לא ניתן להכריז על אבידה כדין ועדיף למכור כל אבידה ויש מפקפקים בזה (שו"ת פאת שדך ח"א סי' קס). בנידון דידן, כיון שהזהב יותר יציב מכל המטבעות, ודאי שטובת הבעלים היא שלא למכור.