בישול נכרי

שלום
אני התגיירתי לפני כמה שנים אני שומרת תורה ומצוות יש לי שאלה לגביי אמא שלי האם אני יכולה או החברים שלי יכולים לאכול מהאוכל שהיא מכינה?
בבית שומרים את הכל בשרי חלבי לחוד,האם יש בעיה בסירים עצמם שבהם אמא שלי מבשלת למרות שהם חדשים לא היה בהם שימוש לא נכון?

תשובה

*אסור לאכול אוכל שבישל גוי. האיסור חל גם על מה שצלה הגוי וגם על מה שאפה הגוי.

וכל האיסור הוא דווקא בשני תנאים: 1. מאכלים שאי אפשר לאכול אותם כשהם לא מבושלים, למשל דגים ובשר תפוחי אדמה… וכל מיני אוכלים שאין אוכלים אותם ללא בישול. 2. האיסור הוא דווקא במיני מאכלים חשובים, שמגישים אותם בסעודה של אנשים חשובים.

*אסור להשתמש בסירים שבהם בישלה הגויה, אבל אפשר להכשיר סירים על ידי הגעלה.  בהצלחה.

הצטרף לדיון

תגובה 1