האם מותר ללכת לים בשבת?

שלום רב ברצוני לשאול שאלה האם מותר ללכת לים בשבת הכוונה בהליכת רגל ולכנס אל תוך הים תודה מחכה לתשובה
תשובה:
אסור ללכת לים בשבת ולרחוץ שם.
מקורות:
א.משום שיש חשש שיטלטל את המים שעל גביו ד' אמות בכרמלית או ברה"ר. ב. חוששים שמא יסחוט את השער. [כמו שמבואר במשנה ברורה סימן שכ"ו ס"ק כ"א]. וגם אם אינו מרטיב את השער יש איסור ליכנס עם בגד ים משום חשש סחיטה [וכמו שמבואר בגמרא בשבת דף ק"ג]..