לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

עליה לקבר ביום השביעי שחל בראש חודש

בעלי היקר ק. יעקב ז"ל
הלך לעולמו בלילה שבין שני לשלישי השבוע.
אמורים לערוך סעודה ביום ראשון כט בתמוז.
לעלות לבית העלמין ביום שני א באב.
יש אומרים לנו שאין עולים בראש חודש .
מה נכון לעשות ?
בתודה

תשובה:

ראשית, המקום ינחם אתכם בשאר אבלי ציון וירושלים ולא תוסיפו לדאבה עוד, ומן השמים תנוחמו.

לעצם שאלתך, מעיקר הדין מותר לעלות לקבר ביום סיום השבעה [שבמקרה שלכם זה יוצא ביום שני], אף אם אותו יום הוא ראש חודש, [למעט כאשר יום סיום השבעה חל בשבת, שעולים לקבר ביום ראשון].

במקרה ויש חשש סביר שיהיה התעוררות רבה של בכי על הקבר, מן הראוי לעלות למחרת ראש חודש, ולא לעלות בראש חודש.

יש להדגיש, כי אין אומרים אזכרה, או אשכבה, כשעולים בראש חודש, ומותר רק לומר פרקי תהלים שנוהגים לומר בזמן עליה לקבר, וכן קדיש.

מקורות:

עי' גשר החיים (פרק כט אות ה), וילקוט יוסף (אבילות, סי' לה סעיף י).

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. בס"ד
    שלום רב .
    לגבי עליה ביום השבי עי שחל ביום ראש חודש בספר חזון עובדיה אבלות חלק ג' ע"מ ריא' הביא בשם הארחות חיים והכלבו סי' קיד שאין עולים בראש חודש שחל יום השביעי אז,ויש לדחות העליה לאחר ראש חודש ,ולעומת זאת בספר זכרון יצחק של הרב טהרני שליט"א בע'מ ריט' מובא בשם הנתיבי עם או"ח סימן רכד ס"יג שעולים לבית העלמין, ולכן אם יש חשש שיגעו לבכי אז ידחו העליה ,ואם יבינו כולם שאין להגיע לבכי ולא יבכו ניתן לעלות בשעת הצורך, מכל מקום חיבים לקום מאבלות ביום השביעי לאחר אמירת הפסוק " לא יבוא שמשך" ולא רשאים להמשיך מאבלות עד שיעלו לקבר, בשורות טובות.