לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מטפלת בחולה אם פטורה מתפילה

אני שומרת על זקנה יום אחד בשבוע והיא חולת אלצהימר האם אני צריכה להתפלל? כיון שאם אני יתפלל היא כל הזמן רוצה שאני ידבר איתה מה עלי לעשות?

תשובה

אם אין לך אפשרות להתפלל את לא חייבת להתפלל, אבל תנסי לראות אם את יכולה להתפלל לפני שאת מגיעה אליה, ואם אין כמה דקות שהיא לא צריכה אותך לידה, ואז תוכלי להתפלל, הרבה פעמים אפשר למצוא כמה דקות כדי לומר שמונה עשרה, אבל כמובן שאם אין לך אפשרות כזאת, ודאי שאת פטורה מלהתפלל, שהרי מי שעוסק במצווה פטור מן המצווה ומי שמטפל בחולה הרי הוא עוסק במצוות.
מקורות
שו"ע או"ח סימן ע' סעיף ד' מבואר שמי שעוסק במצווה פטור מלקרוא קריאת שמע, ובסימן ק"ו סעיף א' מבואר שמי שפטור מקריאת שמע פטור מתפילה, ומי שעסוק בטיפול בחולה נחשב עוסק במצווה וכמו שמבואר בשו"ע או"ח סימן תר"מ סעיף ג' שאותם שמשמשים את בחולה פטורים ממצוות סוכה מפני שהעוסק במצווה פטור מהמצווה.