האם מותר לקנות דירה בתשעת הימים

האם יש בעיה לחתום חוזה על קניית דירה בתשעת הימים?

תשובה:

דירה שקונים אותה לצורך הרווחה, דהיינו שלא לצורך מגורים, אין לחתום על חוזה. דירה שקונים לצורך מגורים, נהגו שלא לחתום חוזה, רק ל"סגור" בלא חתימה,
בכל מקרה כאשר יש חשש שמא לא יהיה אפשרות להשיג כזו דירה לאחר תשעה באב, ויש בזה חשש הפסד, המיקל יש לו על מי לסמוך.
אם כי יש להשתדל מאד בכל מקרה שלא לחתום חוזה, גם משום השמחה וגם משום המזל של תשעת הימים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לכאורה אם הבנין אינו להרווחה עיין בקובץ אוריתא חי"ד שו"ת נטעי אביגדור דף ס"ג ועיין שו"ת מקדש ישראל (הארפענעס)לימי המצרים סימן נה נו.
    בקיצור אם הוא עכשיו בדירה לשכירות ורוצה לקנות לעצמו וכדומה בכלל מתירים וכ"ש חתימת חוזה.

  2. והנה בלבושי מרדכי ח"א או"ח סיק"א דמתיר לגמרי וכ"ש דיש לסמוך להתיר חוזה שאין בו בעצם שמחה