לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

חיתוך סלט דק בשבת

האם מותר לחתוך סלט דק , והאם יש חילוק בין סמוך / לא סמוך לסעודה .?
תודה ,

תשובה

מותר לחתוך ירקות לחתיכות דקות, רק אם הוא חותך אותם סמוך לסעודה, ואפילו כשהוא חותכם סמוך לסעודה, לא יחתוך לחתיכות קטנות ממש, אלא לחתיכות גדולות קצת.

שיעור הזמן שנחשב סמוך לסעודה: הוא כשיעור משך הזמן שבני אדם רגילים לעסוק בהכנה לסעודה הקרובה.
מקורות
עיין בשו"ע או"ח סי' שכ"א סי"ב שמבואר שאסור לחתוך פירות וירקות לחתיכות דקות משום איסור טוחן, והרמ"א כתב שאם זה סמוך לסעודה מותר, ועיין במשנה ברורה ס"ק מ"ה שהביא שיש כמה אחרונים שחולקים וסוברים שאין היתר אפילו בסמוך לסעודה. ולהלכה כתב המשנה ברורה שמי שחותכם סמוך לסעודה אין למחות בו, אמנם כתב שם המשנה ברורה שאפילו בסמוך לסעודה לא התירו לחתוך לחתיכות דקות מאוד.
ושיעור זמן שנחשב סמוך לסעודה עי"ש במ"ב שכתב שאין להכין את המאכלים לפני שהציבור יוצאים מבית הכנסת, וכבר כתבו הפוסקים שהשעור הוא כמשך הזמן שרגילים לעסוק בהכנה לסעודה הקרובה וכנ"ל.