חימום דג עם רוטב בשבת

שלום
שאלתי האם בדג שיש קצת רוטב כלומר יש כאן דג רוב ויש קצת רוטב האם אפשר להניח על הפלטה בשבת
היות שיש בישול לאחר בישול בלח לכמה דיעות בבקשה מכם סדר בבלגאן
ושכרכם רב מן שמיא

תשובה

אם יש כמות של רוטב שעומד לעצמו בתוך הכלי, אסור לחמם. אבל אם אין כמות של רוטב, גם אם על חתיכת הדג יש לחות מהרוטב, מותר לחמם.
מקורות
כידוע איסור בישול אחר בישול אינו אלא במאכל לח אבל במאכל יבש אין בישול אחר בישול ומותר לחמם בשבת מאכל יבש שכבר התבשל כל צרכו, אמנם נחלקו הפוסקים איך הדין במאכל שרובו יבש ומיעוטו לח האם הוא נידון כמאכל יבש שמותר לחממו או לא, דעת המנחת כהן שדנים אותו כמאכל יבש ומותר לחממו אמנם הא"ר [שיח,יא] חולק עליו וסובר שאסור לחממו אף אם רובו יבש. וכן הסכמת הרבה פוסקים עיין באג"מ ח"ד סי' ע"ד אות ז', ועיין בספר מאור השבת ח"ב ס"ו שכתב בשם כמה פוסקים שהמנהג להחמיר.