שליחת מייל לחו"ל כששם עדיין שבת

האם מותר במוצאי שבת לכתוב מכתב אי-מייל לחבר, הנמצא בחו"ל ושם עדיין שבת. החבר שומר שבת וכמובן לא יפתח את המחשב כל עוד שאסור. מבקש מקורות \ מראה מקומות. בברכה, יענקלה.

תשובה:

איסור עשית מלאכה הוא על האדם, ולא היכן שנפעל פעולתו, משום כך, אדם הנמצא במקום שכבר יצאה שבת וגורם לפעולה שתגיע למקום שלא יצאה עדיין שבת מותר לעשות זאת.

מקורות:

שו"ת שבט הלוי (ח"ח סי' מ אות ג [וע"ע בדבריו בח"ה סי' כח]), ובשו"ת יביע אומר (ח"ב סי' טו אות ד ואילך), וראה בארוכה בזה בשו"ת יחל ישראל סימן יט.