נשארו אצלו אוזניות שקיבל בטיסה, האם חייב להחזיר

בס"ד

במטוס חילקו אוזניות (די זולות), וזה נשאר אצלי האם יש בו משום גזל, והאם מותר להשתמש בו?

תשובה:

שלום רב,

מחלוקת הפוסקים אם אתה חייב להחזיר.

בדוחק גדול ניתן להתיר להשתמש, אבל אני מציע להתקשר לחברת התעופה, לספר להם את המקרה ולבקש רשות להשאיר את האוזניות אצלך ולהשתמש בהם.

מקורות:

לעניין חיוב השבה בשומרים עיין עלון המשפט גליון 29 עמוד ה. יש מקום לומר שבמקרה זה השואל חייב בהשבה אף לדעת הקצות, כיון שבשעה שיצא מהמטוס כבר כלה זמן השאלה ולא היתה לו רשות להשתמש באוזניות וממילא דינו כגנב בשוגג, ועיין עלון המשפט גליון 25 עמוד ה.
לפי הצד שאין חיוב השבה, יש קצת מקום להתיר להשתמש, כיון שחברת התעופה לא יבואו לעולם ליטול אותן, ויש מקום לומר שאין חיסרון של 'באיסורא אתי לידיה' לפי סברת הרמב"ן במקרה זה. ייתכן גם שאין שווה פרוטה לכל אחד מבעלי המניות. עיין עוד כאן.