בקשת סליחה מאדם שאינו מודע לכך שפגעו בו

מישהי מעברי התקשרה לבקש סליחה על משהו שעשתה ולא אמרה לי מה , מאז אני לא מפסיקה לכעוס ולהתרגז עליה, אם כן למה אני צריכה לבקש סליחה מאנשים שעשיתי להם משהו לא רציני והם לא יודעים מכך ואני לא בקשר איתם היום, ואם אתקשר הם יתחילו לחשוב ולכעוס

תשובה

מפורסם בשם הרב ישראל סלנטר זצ"ל שאם על ידי בקשת מחילה מחברו, זה יגרום צער לחברו, שכך דיברו עליו, או שעשו לו מעשה שיפריע לו מאוד, עדיף שלא לבקש מחילה ואדרבה מי שמבקש מחיצה עובר בעבירה, שהרי מצער את חברו, אמנם יש חולקים וסוברים שצריך לבקש מחילה בכל אופן.

ולכן מי שרוצה יכול לסמוך על דעתו של הגאון הנ"ל ולא לבקש מחילה באופן כזה.

מקורות

מועדים וזמנים ח"א סימן נ"ד מביא כך בשם הגר"י סלנטר