שמיעת התיקון הכללי עם מנגינה בבין המצרים

האם מותר לשמוע את תיקון הכללי עם מנגינה בבין המצרים?

תשובה:

באופן כללי, מנגינה שמעוררת את הכוונה כששומעים אותה, מותר לשמוע ולנגן בבין המצרים. אך מנגינה שאיננה מעוררת את הכוונה, מן הראוי שלא להשמיע ולשמוע.

מקורות:

שו"ת משפטי עוזיאל (או"ח ח"א סי' ה), שו"ת אגרות משה (יו"ד ח"א סי' קעג), שו"ת ציץ אליעזר (ח"כ סימן יט ד"ה והנה אנכי, וחכ"ב סימן י), שו"ת יביע אומר (ח"ג אורח חיים סימן טו אות ה, ח"ד יורה דעה סימן כ אות י).