מכירת שיקים במחיר יותר זול מהסכום הנקוב עליו

האם מותר עפ"י ההלכה לקבל שיק על סך 1000 ש"ח ולתת תמורתו רק 950 ש"ח? האם אין בזה ריבית? והאם זה משנה של מי הציק? אם אפשר מקורות לתשובה, בברכה.

תשובה:

שלום רב,

אם אדם מוכר שיק של עצמו הרי זה ריבית גמורה מן התורה ואסור בכל מקרה. אם אדם מוכר שיק של אחרים, מותר רק אם מוכר השיק אינו מקבל עליו אחריות ואינו חותם על הסבה (חתימה מאחורי השיק), ובמקרה שהשיק יחזור לא יוכל המקבל לתבוע אותו אלא את בעל החשבון.

מקורות:

שו"ע יו"ד סי' קעג סעיף ד