ספרי תורה ואלמנות בזמן התחיה ובנין המקדש

2 שאלות :
שאלה ראשונה נושא בית המקדש:
איפה נמצאים ספרי תורה האם חייבים בבית המקדש ?
שאלה שנייה נושא תחיית המתים,והתורה לאחר מכאן.
אם התורה נצחית או רק לע"ה כלומר ל6000 שנים ?
אם כן : מדוע מדברים בתורה במעמדים הנ"ל אלמנה ,ייתומים ?
המוסגים אלו לא מובנים!
כי תחיית המתים אומר שלא יהיה יותר מלאך המוות וכו…..
כיצד מסבירים בספרים את הקושייה אם לכם יש כזה דבר ?
תודה מראש

תשובה:

1. לא הבנתי את שאלתך, אם כוונתך מה יעשו בזמן שיבנה ביהמ"ק במהרה בימינו עם כל הספרי תורה, הרי שהתשובה לכך היא שישתמשו בהם בבתי כנסיות ובתי מדרשות, כמו שהיה בזמן שבית המקדש היה קיים, וקראו בהם בתורה בשני וחמישי ושבת וחג.

2. התורה בלבוש של עולם הזה מדובר על אלמנות ויתומים גשמיים, בלבוש של עולם הבא יהיה לזה משמעות רוחנית.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. תשובה ראשונה :
    אם העיקר התורה זה לשרת הקב"ה ביהמ"ק,מה הטעם להמשיך בבתי כנסיות ובתי מדרשות ?
    לא הבנתי את המשמעות !
    תשובה שנייה :
    עפ"י תשובתכם התורה לאחר תחיית המתים היא שונה מזה של לפני !
    גם כאן ,לא מבין את המשמעות !

  2. א. גם בזמן בית המקדש עם ישראל עבד את ה' במשך השנה בביתו ובית מדרשו, ו"יכוין את לבו כנגד בית קדשי הקדשים" [ברכות פרק ה], משום כך אף לאחר שיבנה בית המקדש יצטרכו עדיין להתפלל בעריהם ובמקומות מושבותיהם, ויצטרכו ללמוד תורה ולעסוק במצוה, כך שאין שום סתירה בין הדברים, ובודאי יש טעם לשבח להמשיך אף בבתי כנסיות ובתי מדרשות, אלא בדרגה גבוהה יותר.
    ב. התורה היא נצחית, אף בישיבה של מעלה עוסקים בתורה, אולם בלבושים הפנימיים שלה, [כמו שהגוף יש לו לבוש חיצוני ולבוש פנימי, ועשית המצוות צריכה להיות ב"מעשה" "דיבור" "מחשבה"], לעתיד לבא עיקר לימוד התורה יהיה ברובד הפנימי של התורה, אותו "אתרוג" שכיום הוא בצורה מסוימת לפי ערכי עולם הזה, הפנימיות של האתרוג היא התורה של עולם הבא, וזה יהיה רק לאחר סיום האלף השישי.

  3. בישבילי עבודת השם זה בהמ"ק קורבנות וכו…,וכן שנמשיך כרגיל כלומר כמו היום להתפרנס בעבודות שונות,נדמה לי שזה מחלוקת בין הרבמ"ם לשאר הפוסקים.
    יש לי ריאה רציונלית יותר !
    לכן בעיניי יש כן סתירה.
    קשה לי לדמיין כד יראה העולם אחרי תחיית המתים!