טבילת מטחנת קפה

1)איך ניתן ליטבול מיטחנת קפה?
2)מטחנת קפה חדשה שהיתקלקלה ונתתי לתיקון במעבדה איך ניתן ליטבול?

תודה רבה.

תשובה:

אם אין בזה "כרטיס אלקטרוני" אין בעיה לטבול ולהמתין עד שיתייבש קודם ההפעלה הראשונית.

אם המטחנה התקלקלה באופן שאי אפשר להשתמש בה, ואדם הדיוט לא יכול לתקנה, ונתנו אותה למעבדה יהודית לתקנה, המיקל שלא לטובלה יש לו על מי לסמוך.

מקורות:

ראה כאן

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מטחנת קפה אינה צריכה טבילה מעיקר הדין לרוב הפוסקים, כיון שהקפה צריך בישול אח"כ ואין זה כלי סעודה. וראוי להחמיר ולטובלה בלי ברכה.