לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

בדיקת EEG לאפילפסיה שאורכת שבוע

בס"ד
שלום כבוד הרב
אני מזומנת לבדיקת ווידאו EEG זאת בדיקה שאורכת שבוע שלם תוך כדי אשפוז בבית החולים ןהמכשיר של הEEG מחובר אליי במשך שבוע תדיר הבדיקה בודקת את התדרים של המוח לזיהוי פעילות אפילפתית !!רציתי לדעת מה הדין לגבי שבת ?? (מוקצה,טילטול,)זה לא פיקוח נפש אבל זה אשפוז שחייב להתבצע מתישהו למשך שבוע שלם בבית החולים
מה הדין ???
תודה רבה כרמית

תשובה:

כיון שהדבר נצרך לצורך אפילפסיה, ומחלה זו מוגדרת כ"פיקוח נפש" אם אי אפשר להגיע לתוצאות הללו ללא בדיקה בשבת, יש להקל להשאיר את זה בשבת, ואת פעולות הכרוכות בכתיבה [רישום, וכד'] שיעשה מי שאינו יהודי, בדיעבד שאין גוי שיכול לעשות זאת, יש לעשות זאת בשינוי.

כאשר האחיות עושות את זה, אין צורך למחות בידם, אף אם לא יעשו זאת בשינוי.