נמנע מלשלם שכר לימוד לבית ספר בגלל טענות על רמת הלימודים

אני מנהל בית ספר "עקיבא" בשטראסבורג-צרפת
בית ספר המונה קרוב ל400 ילדים
א' מההורים הוציא את שתי ילדיו באמצע השנה הזו, והותיר אחריו חוב של 2556 אירו (אחרי כל ההנחות וויתורים אפשריים מצידינו) שהצטבר משכר לימודים שלא שולמו בד' שנים האחרונות, אכן הורה זה אינו רוצה לשלם, וטענתו היא שמכיון שרמת הלימודים במקצועות "קודש" הייתה ראויה להרבה תוכחות אין עליו לשלם את כל השכר הנ"ל.
הנתבע רוצה לקחת אותנו לדין תורה ע"ז אמנם אין ברצונינו להגיע לשלבים כאלה אם אין צורך בזה, ובכן מבקשים מכבוד הדיין את חוו"ד בנושא, האם הצדק אתו [ואז נרד מתיק זה] או שיש לנו סיבה ללכת איתו לדין תורה.

תשובה:

שלום רב,

יש סיבה לתבוע בדין תורה, לכאורה בית הדין יחייב אותו את כל הכסף, או לפחות את רובו.

מקורות:

אם ההורה לא היה מרוצה, היה יכול להעביר את בנו למוסד אחר, אבל לא היתה לו אפשרות להשאיר את הבן במוסד כמה שנים ולטעון שאינו מרוצה. עיין שו"ת מהר"ם פאדוואה סי' לט ושו"ע חו"מ סי' שכא סעיף א ונושאי כלים שם.

גם אין טענה שהמוסד מחויב לרמת לימודים יותר גבוהה, כיון שבמוסד זה נהוג ללמד ברמה זו. עיין שו"ת אגרות משה ח"א סי' עו.