מסחר וירטואלי בבורסה בער"ש אחר חצות

ידוע בהלכה שאסור לעשות מלאכה בערב שבת אחר חצות,השאלה היא היות ואני עוסק במסחר בבורסה בארה"ב {אני עובד עם המחשב כאן בארץ,אבל בבורסת המניות בארה"ב לפי השעות שלהם}וביום ראשון אני לא עובד,ומצד שני ביום שישי כשבארץ זה 16:30 מתחיל המסחר,השאלה שלי האם מותר לי לעבוד כאן בארץ בערב שבת אחר חצות?

תשובה:

במקרה כזה שזה "משא ומתן" יש להקל עד סמוך לשבת, ובתנאי שאכן יש מספיק זמן להתכונן לשבת לאחר סיום העבודה.

בכל מקרה מן הראוי לגדור גדרים בזה כיון שעבודה מסוג כזה עלולה "לגלוש" לתוך השבת בלי משים לב.

מקורות:

ראה כאן