רשלנות של בעל מוסך גרמה נזקים לרכב

ראובן נכנס למוסך ע"מ לתקן את הרכב שלו, למחרת חזר בכדי לקחת את רכבו, המוסכניק מסר לו את הרכב לאחר שביצע בו את התיקון, יש לציין שהוא נמסר לראובן כששעון הדלק מראה על טנק מלא, לאחר שנסע ראובן מספר ק"מ הוא שם לב לרעשים מוזרים הוא אף רואה לפתע כשהסתכל על מד הדלק שהוא התרוקן לחלוטין.
מיד הוא עצר בצד והזמין גרר לפנות את הרכב, לאחר בדיקה קלה התברר שהעובד במוסך לא סגר היטב את הברגים וכל הדלק דלף החוצה, למותר לציין שלרכב נגרם נזקים כבדים בשווי אלפי ₪.
האם יכול ראובן לתבוע נזקים אלו מהמוסכניק?
מדין אדם המזיק, או מדינא דגרמי
מדין פועל,
מדין שומר,
והאם עכ"פ יכול לתבוע את שכרו ששילם לו?

תשובה:

שלום רב,

התשובה מורכבת ביותר ויש הרבה לדון בה.

כיון שבין כך ובין כך אין כאן פניה של שני הצדדים ואינני יכול לפסוק פסק דין מחייב, אינני רואה צורך ללבן ולהכריע שאלה זו.

יש בסיס לתבוע את בעל המוסך, יש לתבוע אותו בבית דין (אם הוא ציית דינא) והוא ייתן החלטה.

במקרה שבעל המוסך לא יגיע לבית דין ותצטרכו לתבוע אותו בבית משפט, נשמח לתת תשובה כדי לדעת אם מותר לגבות את כל הכסף שבית משפט חייב (על פי המבואר בנתיבות המשפט סי' כו סק"ב).