פחד מעונש בעוה"ב – חרדות

  1. למה השם נותן עונשים כ"כ קשים בעולם הבא- חיבוט הקבר, דינים, גיהנום ועוד, בעולם הזה הוא עושה טוב ובעולם הבא, לא? זה כל הזמן מפחיד אותי
  2. אני מנסה לבקש סליחה מאימי באופן כללי, לא שעשיתי לה משהו מסוים, המילים לא יוצאות לי ואני לא מצליחה, אז איך אומרים שהשם לא נותן לאדם נסיון שלא יכול לעמוד בו, עובדה שאני לא מצליחה
  3. עברתי לידה טראומתית לפני שנים רבות ועד היום אני פוחדת להרות שוב, הלכתי לאנשי מקצוע ולא עזר, מה לעשות?
  4. אני כל הזמן מוטרדת אולי לא עשיתי משהו נכון, אולי חטאתי, למה אמרתי, איזה עבירה עכשיו קרתה לי ועוד ומי יודע איזה עונש השם יתן לי ונמאס לי כבר לחשוב אני רוצה לעבוד את השם מתוך נחת בשלווה ובקצב שלי ולא מתוך לחץ אך לא הולך לי
  5. אם אני בטעות מדברת לשון הרע או עושה משהו לא כהוגן וזה חוזר כמה פעמים ,האם אני צריכה כל פעם מחדש לבקש שוב סליחה, אנשים מתרגזים מכך ולא מדובר בדברים רציניים

תשובה:

שלום לך.

כפי שאת רואה אספתי את כל שאלותייך, למקום אחד, משום שכולם שייכים לתשובה אחת ברורה.

לצערי את נמצאת במצב שמאד לא קל לך איתו, אך עלייך לדעת שתופעה זו מוכרת מאד וכבר כתבנו על כך מספר פעמים בעבר, אולם לצורך העניין אנסה לפרט שוב.

"חרדות" זאת ההגדרה המדוייקת למצב.

ההתמודדות הנפוצה ביותר בעולם המערבי בשנים האחרונות היא ההתמודדות עם תופעות חרדה

תופעת החרדה מופיעה בכל מיני צורות ומצבים, חלקם ממוקדות כמו חרדה חברתית, או חרדה ממעליות, חרדה ממקומות סגורים, וכדו' וחלקם לא ממוקדות ויכולות לצוץ כהתקפי חרדה לא מוסברים שהתחושה בהם יכולה להיות כאילו עוברים התקף לב בזה הרגע, או כמחשבות טורדניות שמצליחות להקשות על הסובל מהם סבל נורא. לעיתים אנו מפתחים תופעות של הרגעה כאלו ואחרים בכדי לנסות להירגע מהחרדה המלווה אותנו.

הדרך היחידה להתגבר על הפרעת חרדה היא ע"י טיפול מקצועי מתאים.

הדרך הטיפולית המתאימה – היא טיפול בשיטת .C.B.T דהיינו טיפול קוגנטיבי התנהגותי, מומלץ מאד שלמטפל/ת תהיה גם ראיה טיפולית דינאמית להבין יותר לעומק על מה יושבת החרדה, כי לעיתים היא יושבת על משהו קשה מאד מהעבר, ויש סיכוי שזה יצוץ ויעלה. הטיפול עצמו הוא באמצעות שיחות, בהם לומד המטופל לשלוט במחשבות ולא שהמחשבות תשלוטנה בו. הטיפול מלווה בתרגול ושעורי בית בין הפגישות, ותרגילי הרפיה להתגברות על החרדה.

לפעמים המטופל נמצא במצב של הצפה של חרדות ואי אפשר להתחיל בכלל לטפל, בהזדמנויות אלו מומלץ מאד לשלב טיפול תרופתי מתאים, דהיינו, תרופות אנטי חרדתיות ממשפחת ה .S.S.R.I שמרגיעות את החרדה ומאפשרות לטפל, לאחר תקופה בליווי רפואי מתאים ניתן בדרך כלל להפסיק את הטיפול התרופתי ולהמשיך בשגרת חיים רגילה.

לאור כל הנ"ל ברור שלא התייחסתי לתכנים שהעלית בשאלותייך, אלא לתופעה שמביאה לך את כל השאלות. אני מלא תקווה ותפילה שתשכילי לעשות את הדבר הנכון בשבילך, ולקבל את העזרה המתאימה עבורך.

בברכת הצלחה.

הרב יהודה ליב אוירבך

מנהל ואחראי המוקד הטלפוני של ארגון "בינת הלב",

מפקח ארצי במרכזי הטיפול של "מרכז החינוך"

טל. 02,6587003

נייד. 052,7643333

פקס. 02,6587006