השתתפות בשמחות וקניית בגד חדש בשנת אבל

מס' שאלות בדיני ומנהגי אבלות

אני בשנת האבל על אבי הכ"מ (נפטר לפני 4 חודשים).

א. האם מותר להשתתף בווארט (אירוסין) של בני משפחה? (גם אם אין מוזיקה).

ב. האם ניתן להשתתף בשבע ברכות או שבת שבע ברכות?

ג. אם יש לי מחסור חמור בבגדים האם אני יכול לקנות חדשים?

תשובה:

א. אם יש שם מוזיקה אין להשאר בזמן המוזיקה, אלא לאחל מזל טוב ולצאת.

ב. בשבת שבע ברכות מותר להשתתף כאשר זה קרוב משפחה שבדרך כלל עשוי להשתתף בשמחה זו [וממילא כשאינו משתתף זה נחשב ל"אבילות בפרהסיא" ולכן מותר], אולם אם אין משתתף בדרך כלל, עדיף שלא להשתתף.

בשמחת שבע ברכות במהלך ימי החול, אין להשתתף, במקרה הצורך יש להקל על ידי שתשמש כמלצר מידי פעם בסעודה, ובשעת המוזיקה לא להיות נוכח באולם או בחדר שיש שם את המוזיקה.

ג. בגדים פשוטים, כחולצה מכנסים וכדומה [וכל שכן בגדים של זיעה כגופיה גרביים וכד'], מותר, אולם בגדים חשובים כחליפה, כובע, עניבה וכד', אסור.

מקורות:

נטעי גבריאל (אבילות ח"ב פרק י, טז-יז).