הקדמת אזכרה / השתתפות אם הנמצאת בשנת אבל בחתונת בתה

שלום סבתי וסבי נפטרו . (הורים של אמא שלי)
סבא נפטר חודש אחרי סבתא : סבתא בנובמבר 2010 וסבא בדצמבר 2010 . האם אפשר לאחד את האזכרות ולהקדים את של סבא שלי בחודש.

אני רוצה להתחתן ואני רוצה שאמא שלי תהיה בחתונה או האם יש פתרון אחר?

תשובה:

אזכרה של נפטר הינה ביום בו חל יום פטירתו [כאשר יום הפטירה חל בשבת או ביום טוב או בחול המועד, מקדימים את העליה לקבר לפני או אחרי שבת או החג, אולם עריכת האזכרה עצמה נעשית בסעודה לימוד ואמירת קדיש ביום הפטירה],

חובת האבילות על אב ואם הינם 12 חודש מלאים מיום הפטירה, אין אפשרות להקדים זאת.

מותר לאם החתן להשתתף בחתונת בנה, אלא שבזמן הריקודים אין לה לרקוד עם הרוקדות, ואין לה להימנע מכך כאשר הדבר גורם לבנה החתן חוסר שמחה, ואדרבא יש בכך משום מצות שמחת חתן.

מקורות:

לגבי הקדמת האזכרה ראה כאן

לגבי השתתפות אם החתן בשמחה ראה כאן בהרחבה.