גנב ממתקים מחנויות ורוצה להשיב את הגניבה

יש לי חבר בן 16 וכשהיה בן 14 היה מרבה לגנוב ממתקים מחנויות בשווי הרבה כסף ועכשיו הוא ממש מתחרט על זה ורוצה להשיב את הגזל. איך הוא משיב אותו?

תשובה:

שלום רב,

זכותו של החבר שמתחרט על מעשיו גדולה מאוד.

אני מציע שישער כמה בערך לקח מכל חנות ושיתקשר בעילום שם (ועדיף שאתה תתקשר במקומו) לכל חנות ויספר להם שגנב לפני כמה שנים ושהוא מציע להתפשר על סכום משוער זה.

אם אין לו אפשרות כלכלית להחזיר את כל הגניבות, עליו לבקש מהחנויות שימחלו לו, יש לומר לבעל החנות שחז"ל פטרו גנב שחוזר בתשובה להחזיר את הגניבות.

אם יש חנויות נוספות שאיננו זוכר זהותן, יש לתת את הכסף לארגוני חסד שמשאילים ציוד רפואי לציבור וכדו'.

הצטרף לדיון

תגובה 1