אלמנה שנישאה לאח של בעלה

כבוד הרב יש לי שאלה בבקשה!

אישה נשואה שיש לה בת ובעלה נפטר והיא התחתנה עם אח שלו והביאה איתו בנים נוספים…

אני לא יודעת באיזה נישואין התחתנה…האם רב יכול לקדש דבר כזה? האם הבנים הם ממזרים? הם יכולים להתחתן כרגיל ומה דינו של ממזר?

אישה שהרה והלכה עם אח של הבעל, מה דינו של אותו עובר?

תשובה:

א. אשת אח שיש לה מהאח בן או בת אסורה מן התורה להתחתן או לחיות עם אחיו של בעלה בין אם היא אלמנה או גרושה, והעובר על איסור זה דינו ב"כרת".

ב. כאשר האשה אסורה על האיש בחיוב של כרת, הרי בנים או בנות שנולדו מהם דינם ממזרים לכל דבר וענין.

ג. ממזר הרי הוא יהודי לכל דיני התורה, ואולם אסור להתחתן עם בת ישראל, ומותר להתחתן עם ממזרת ודאית או עם גיורת, וצאצאיהם דינם גם כן שהם ממזרים ואסורים באיסור חיתון עם בת ישראל.

ד. כאשר האשה הרה מבעלה והלכה וחיה [באיסור, כאמור] עם אחיו, הרי העובר שבמעיה כשר לכל דבר, ואינו נפסל מחמת האיסור שעשו לאחר שנקלט ההריון.

מקורות:

שו"ע אבן העזר סי' ד.