קלנועית לנכה בשבת

אני נכה מאה אחוז צמיתות ,המתנייד בכסא גלגלים חשמלי נטען עם מנגנון שבת של צומת
עכשיו אשתי נמצאת בשלבים ראשונים של אלצהיימר גם נפלה ונקעה את הקרסול וההליכה קשה לה.
האם מותר לי לקחת קלנועית כפולת מושב ולהסיע אותה הלוך ושוב לבית הכנסת? אציין שאיננו משתמשים בשבת אלא רק לשם יציאה לתפילה בציבור

תשובה:

אשה פטורה לגמרי מתפילה בציבור, כך שאפילו לאלו המתירים נסיעה בקלנועית [דבר השנוי במחלוקת ודעת רבים מגדולי הפוסקים שאין להתיר] לא התירו אלא כאשר יש צורך גדול ואילו תפילה בציבור לאשה אינו מוגדר בהלכה כדבר שהוא צורך גדול, כך שאיני רואה סיבה להתיר זאת.