עבודה בחנות שמוכרת בגדים לא צנועים

שלום!
יש לי שתי שאלות:
1.אני עובדת בחנות בגדים מתחילת החורף השנה עד עכשיו,בחנות מוכרים גם בגדים לא צנועים לנשים,האם עדיין מותר לי לעבוד בחנות הזאת?או לעבור למקום אחר?
2.אני לפני לימודים ורוצה להיות בטוחה שאני עושה את הצעד הנכון,עם זה רב אפשר להתייעץ לפי השם שלי וכו' אם זה מה שנכון?
תודה רבה והמשך שבוע טוב!

תשובה:

1. אין זה מן הראוי לעבוד בחנות שמוכרת בגדים שאינם צנועים, ויש לעשות השתדלות גדולה לעבור לעבוד במקום אחר.

2. ראשית יש לבדוק מה מתאים לך מבחינה אישית ומציאותית וזו הדרך הישרה לדעת איזה עבודה למצוא, וכמובן להרבות בתפילה שהבחירה תהיה נכונה, אין זה הדרך לבדוק על פי שמות וכד', דברים שדרך ההשתדלות בהן צריכה להיות בדרך הטבע.

מקורות:

כאשר הבגד לא צנוע והקונה מודיע שרוצה ללובשו באופן לא צנוע הרי שאסור למכור לו אפילו שיש באפשרותו לקנות במקום אחר, אולם עיקר האיסור חל על בעל החנות, ולכן הגם שיתכן שאין במכירת בגדים כאלו משום לפני עיור מן התורה אולם יש בזה משום מסייע ידי עוברי עבירה, אמנם מאחר ובין כך יביאו עובדת אחרת הרי לא ימנע מאיסור ולכן אין בזה ממש איסור, אולם ודאי שכל פעולה שגורמת לאחרים להיכשל בעביר יש בזה קצת מסייע, ולכן יש למצוא פרנסה במקום כשר, עי' שו"ת יוחה דעת (ח"ג סי' סז)