הקונה פיס והגריל אינו חייב להחזיר את כסף הזכיה

שלום כבוד הרב..
יש לי שתי שאלות בנושא גזל
1.שמעתי הלכה שמי שזוכה מכרטיסי גירוד(חישגד ולוטו וכדומה) ולקח את הכסף של הזכייה עובר על איסור גזל, איך אני ידע למי להחזיר את הגזל? זה מפעל הפיס נותן לי אותו…
2.אם אותו בן אדם שזכיתי בכסף שלו נפטר מן העולם איך אני יחזיר לו?

תשובה:

שלום רב,

לא צריך להחזיר את הכסף לאף אחד.

מקורות:

לדעת רוב הפוסקים מותר לכתחילה לקנות פיס. עיין כאן. אפילו לדעת הגר"ע יוסף שליט"א שאוסר, אין זה אלא גזל מדרבנן ואסור לכתחילה אבל בדיעבד אין חיוב להחזיר. עיין שו"ע חו"מ סי' לד סעיפים ל-לא, סמ"ע שם ס"ק עח, ביאור הגר"א ס"ק סו ונתיבות חידושים ס"ק לז.