נישואי כהן לגיורת

שלום אחי הוא כהן ורוצה להינשא לגיורת הוא מודע לכך שהרבנות לא מאפשרת על הוא יתחתן אזרחי וקונסרבטיבי השאלה שלי היא האם רובצת קללה על כהנים שמחללים את הכהונה והיא מקללתו של אהרן הכהן הראשון, לגבי מי מזרעו שיחלל את הקדושה המיוחדת.

יש לציין שהבחורה גדלה בבית כאשר האב יהודי אך האמא לא אשמח לתגובה מהירה.

תשובה:

כהן שנושא גיורת מחלל את קדושת הכהונה, ומשום כך בניו נפקע מהם קדושת הכהונה לגמרי ודינם כ"חללים".

כהן העושה כן עובר על עבירה חמורה של "אשה גרושה…לא יקחו" במקום שעושים חרם, מנדים את הכהן שעושה כן עד שיגרש את האשה.