מצלמות אבטחה בביכ"נ בחו"ל

אני גר בחול והניחו מצלמות אבטחה בבית כנסת גם בפנים וגם בחוץ וגם בכניסה
אני רוצה לדעת עם מותר ללכת בשבת לשם שבמדינה הזאת לא ממש ידוע על פיגועים ועד כה לא היו פיגועים
ואולי אפשר רק בחוץ ולא בפנים ואולי אפשר רק למצלמות "דמה" שיראה מבחוץ כאילו יש או שרק לשבת לסגור אותם
כי למקרה של סכנה אין שום תועלת כי אין שומרים במקום ואין מי שיסתכל על המצלמות ולמקרה שיש אתר ללכת יש ענין להחמיר
לבית כנסת אין רב יש מישהו שנתנו לו להיות אחרי ומישהו תרם את המצלמות אז הוא התקין אותם והוא לא יודע עם מותר או אסור לבנתיים הוא מכבה אותם בשבת

תשובה:

אסור להשאיר מצלמות שמצלמות באופן קבוע כל אחד שנכנס, בפרט אם זה מתאכסן בשרת של מחשב וכד', ויש בזה כמה איסורים.

משום כך במקום שאין פיקוח נפש אין להתיר השארת מצלמות באופן קבוע ועדיף להניח מצלמות דמה וכד'.

מקורות:

במצלמה ישנו איסור של כותב או רושם, ואם זה נחרט במחשב לדעת הגרש"ז אויערבך יש בזה גם משום מכה בפטיש. וכאשר אדם עושה זאת בכוונה תחילה לצלם את כל הנכנסים, הרי הנכנס בתזוזתו גורם לרישום זה, ורק כאשר נעשה שלא ברצונו וידיעתו כתב בשו"ת שבט הלוי (ח"י סי' ס) להתיר במקום הצורך, כגון מי שנכנס לבית חולים לבקר חולה שזקוק לכך, ויש שם מצלמות שפועלים שלא על דעתו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כפי הידוע לי בדרך לכותל, סודר הדבר שהמצלמות לא יפעלו על אותו מקום כל הזמן, וההפעלה שם היא על פי הוראות הגר"א נבנצל שליט"א רב העיר העתיקה. אם כי רבים נמנעים משום המצלמות.
    לגבי הליכה ברחוב, ראה בשו"ת שבט הלוי שצויין במקורות שהקיל מחמת כמה טעמים ואינם שייכים בנידון כאן שנעשה בידיעה וברצון.