מעלית שבת עם סנסורים המתריעים על משקל יתר

שלום כבוד הרב
שאלה שהתבקשתי לשאול.
בבניין מגורים עם 21 קומות מותקנת מעלית שבת. ובמעלית סנסורים אשר מתריעים על משקל יתר,הסנסורים פועלים מיד כאשר אדם נכנס למעלית, האם עצם הכניסה למעלית גורמת לחילול שבת?

תשובה:

מן הסתם אם מותקנת בו מעלית שבת שנעשתה בהכוונה של מכון מדעי הלכתי, הרי שהם פתרו את הבעיה של הסנסורים, אולם אם המעלית רק העריכו אותה באופן של "כעין מעלית שבת" דהיינו שעוצרת בכל קומה למשך זמן מסוים, ללא ליווי הלכתי, הרי שיש בעיה לעלות ולרדת עמה, כיון שמיד מפעילים בכניסה מערכת חשמלית

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ידוע לע שבירושלים למשל גני גאולה ובחו"ל משתמשים במעליות שבת מאידך בבני ברק מחמירים כגזירה

    האם כשני רוצה לקנות דירה מקבלן בקומה נמוכה וידוע לי שבקומה הגבוה ידרשו מעלית שבת האם עלי להתנגד

  2. לא מובן מה הכוונה להתנגד, אם הכוונה להגיש התנגדות בעיריה ולומר סיבה אחרת כאשר הסיבה היא שאינך רוצה שיהיה מעלית שבת זה דבר שאינו הגון.
    ואם הכוונה בזמן הקניה מהקבלן לבקש ממנו לא לעשות מעלית אפשר לבקש, אולם קשה להאמין שהקבלן יסכים לדבר כזה