חרקים בתותים

רציתי לשאול אותכם מה הדין בתות אם מותר לאוכלם או אסור מכיון שהם מאד נגועים וקשה מאד לנקותם ואם יש בכלל דרך לנקותם

שבת שלום

תשובה:

לפי בירור אצל מומחי כשרות בעניני תולעים, הרי שישנה בעיה גדולה בתותים כיום, כיון שהתולעים נכנסים מתחת לגרעינים הקטנים המעטרים את גוף התות, וכאשר מנסים להוציא את הגרעינים התות נפצע והתולעים חודרים פנימה.

משום כך האפשרות היחידה לדעתם היא לקלף את כל קליפת התות ואח,כ לרסק את התות במרסק חשמלי ואזי אף אם היתה תולעת שהספיקה אולי לחדור פנימה הרי היא התבטלה.