אבקת מרק בשרית בסיר חלבי

בישלתי מרק פרווה בסיר חלבי, עם רתיחת המים, הוספתי בטעות אבקת מרק בשרית, במקום פרווה לסיר.
באיזה אופן עלי להכשיר את הסיר ( יש לו בידיות חלקי פלסטיק שלדעתי לא אוכל לפרק)

תשובה:

אם אין בכמות שהיתה בסיר פי שישים מהכמות הבשר שיש באבקה הבשרית [ואם לא ידוע מהי יש לשער כנגד כל האבקה], הרי צריך להגעיל את הסיר, ויש לפרק את הידיות.

במקרה שאי אפשר לפרק את הידיות, יש לנקותם היטב עם אקונומיקה [כגון להשרות את הסיר בתוך גיגית עם מים ואקונומיקה], ואז אפשר להגעילה.

בדרך כלל כמות האבקה שמניחים בסיר יש בתבשיל של המרק פי שישים מהאבקה [ואין לחשב את הטעם שזה נותן כיון שעיקר הטעם הוא מהתבלינים האחרים שאינם בשריים].

מקורות:

שו"ע יו"ד סי' צב וסי' צח, שאין האיסור אוסר אלא לפי המדומע ע"ש.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הבעיה היא שמא בשעת הבישול האוכל האסור גולש ונכנס תחת הידיות ונשאר שם ולא יצא על ידי נקיון או הגעלה, ואח"כ ישוב ויאסור את הסיר, משום כך צריך לפרק את הידיות כדי שיוכלו לנקות את המקום, העצה במקום זה היא להשרות את הסיר בחומר שפוגם את האוכל לגמרי ושוב אינו יכול לאסור את הסיר.