תשלום וועד בית למשפחות המפעילות גן ילדים

בבנין שלי יש 2 משפחות שמנהלות גן ילדים או משפחתון, האם עליהם לשאת ביתר תשלום על הניקיון לעומת הדיירים האחרים וכן לגבי המעלית אחזקתה ושימוש בחשמל?

תשובה:

שלום רב,

אינם חייבים לשלם יותר. אבל אם באיזור זה מקובל ונהוג שצריך לקבל רשות של השכנים להפעיל גן ילדים, השכנים יכולים להתנות את הרשות בכך שישלמו על תוספת ההוצאות.

מקורות:

בחוק המקרקעין סעיף 58 נקבע שמשלמים לפי החלק ברכוש המשותף, לא נקבע שמשלמים לפי כמות הלכלוך שגורמים ולא לפי מס' הנפשות המתגוררות בדירה, וכך גם המנהג.