צפורניים – סכנה למעוברת

מה דין במעוברת- לגבי ציפורנים , האם יש בעיה רק במקום איפה שנפלו ציפורנים או כל ציפורנים שנפרדו מן הגוף. ומה המקורות.

תשובה

לא כל כך הבנתי את השאלה. אבל אכתוב את הדינים בעניינים אילו.

בגמרא במסכת נדה כתוב שמי שזורק את הצפורניים שלו על הרצפה נקרא רשע, וזהו מפני שיש בזה סכנה שמא תעבור אשה מעוברת ותדרוך על הציפורן ותפיל את עוברה.

ועיין במשנה ברורה בסימן ר"ס שכתב שמכיון שכל החשש הוא בגלל נשים הרות, לכן מותר לזרוק את הציפורניים על הרצפה במקום שלא שכיח שם נשים, (בבית הכנסת וכדומה).

עוד כתב שם שאין בכוחם להזיק רק במקום נפילתן, ולכן אם בטעות נפל לו ציפורן על הרצפה, יטאטא את החדר ועל ידי הציפורן יזוז ממקומו. ויש שכתבו שרק אם מוציא את הציפורן מחוץ לחדר שנפל שם שוב אינו מזיק. ולכן יש לטאטא את החדר ולהוציא את הפסולת לחדר אחר.