חטא העגל

השאלה אינה שאלה בהלכה.
בני ישראל זכו לראות את המכות הגדולות במצריים דם צפרדע כינים ערוב … מכת בכורות זכו לראות את כוחו וגדולתו של בורא עולם וגם לאחר מכן קריעת ים סוף עמוד האש , המן וכו'… מדוע לאחר כל ההתגלות הגדולה הזאת כשהגיעו להר סיני ומשה עלה לקבל את התורה הם השתחוו לעגל הזהב ? הרי כל אדם בעולם הזה שיזכה לראות כאלו ניסים יאמין בכל כוחו ובבטחון מלא בבורא עולם ובמשה שליחו … איך ייתכן שהם פנו לעגל הזהב?

תשובה

בני ישראל היו במדבר, ובמדבר היו הרבה כוחות של רע וטומאה, שהשפיעו עליהם לרעה, על אף היותם ברום המעלה.

הצטרף לדיון

תגובה 1