חיוב אישה בתפילת שחרית

שלום .
רציתי לדעת לגבי תפילת שחרית לנשים מה הן מחוייבות?
תודה.

תשובה

נשים חייבות בתפילת שחרית: -ברכות התורה, ברכות השחר (ובמקום שלא עשני אשה מברכות שעשני כרצונו), פסוקי דזמרה, ושמונה עשרה.

נשים פטורות מלומר קריאת שמע, ונכון שיקבלו על עצמם עול מלכות שמים, ולכן יש לקרוא את הפסוק הראשון של קריאת שמע. ונשים פטורות גם מברכות קריאת שמע, אבל חייבות בזכירת יציאת מצרים, ולכן חייבות לומר את הברכה של אמת ויציב (לאחרי קריאת שמע), ויסמכו גאולה לתפילה.