תפילין של יד למי שיש לו גבס

מה אני עושה לגבי הנחת תפילין ששברתי את היד

תשובה

אם הגבס נמצא רק במקום שאתה כורך את הרצועות, אתה יכול להניח בברכה כמו תמיד.

ואם הגבס נמצא גם במקום שהבית מונח, תניח בלי ברכה.

וכשתניח תפילין של ראש, צריך לברך ברכה: – מי שנוהג תמיד לברך רק ברכת להניח תפילין, על תפילין של יד, ואינו נוהג לברך על תפילין של ראש, במקרה כזה שאינך מברך על התפילין של יד, צריך לברך על התפילין של ראש, ברוך אתה… אשר קדשנו במצוותיו וציוונו על מצוות תפילין. ומי שנוהג תמיד לברך על תפילין של יד ברכת להניח, ועל תפילין של ראש, ברכת על מצוות, במקרה כזה שאינו מברך על התפילין של יד, כשהוא מניח את התפילין של ראש צריך לברך שתי ברכות: 1. להניח… 2. על מצוות… ובשעה שמברך ברכה על התפילין של ראש, יכוון להוציא בברכה גם את התפילין של יד.

בכל מקרה מי שמניח תפילין [כולל הבית] על גבס, צריך ללבוש חולצה ארוכה, ולכסות את התפילין עם החולצה.

מקורות

שולחן ערוך אורח חיים סימן כ"ז סעיף ה' ובמשנה ברורה שם.