ביטול השתתפות בקורס לאחר שיעור אחד עקב שינויים בזמני הקורס

נרשמתי לקורס גרפיקה בחופש 450 ש"ח ל10 מפגשים, קורס לנשים בשעות הבקר, השיעור הראשון התקיים בערב למפרע (המורה עובדת בבקרים וכלל לא התכוונה לפתוח קבוצת בוקר) בקורס היו 2 נערות ואני, המורה אמרה שבשעור הבא תצטרף עוד אישה, הייתי השיעור כמחצית מהזמן, למחרת התקשרתי ואמרתי למורה שאני לא ממשיכה, היא דרשה 100 ש"ח כמו שמשלמים לשיעור גרפיקה פרטי, היא לא הודיעה זאת מראש, היא טענה שבגלל שנרשמתי היא פתחה קבוצה,
מכיוון שהיא לא הודיעה שזה התשלום, ונרשמתי לקורס על סמך פרטים לא נכונים שהיא נתנה, האם אני צריכה לשלם לה את ה100 ש"ח?

תשובה:

שלום רב,

לפי טענתך שהשיעור מתקיים בזמן אחר ממה שסוכם, אינך צריכה לשלם אלא על חצי שיעור 22.50 ש"ח לכל היותר.

אבל מתוך הדברים אני מבין שכבר לפני השיעור הראשון כבר נודע לך שהשיעורים יתקיימו בערב ואף על פי כן הגעת לשיעור הראשון, יכול להיות שזה יכול להשתמע שהסכמת לבוא גם בערב וממילא אסור לך לבטל רק אם תמצאי אחרת שתבוא במקומך.