שמיעת מוזיקה בכל ימות השנה

האם יש הלכה פסוקה לא לשמוע מוסיקה ביום יום בשל חורבן הבית, מלבד במצבים מסויימים ? והאם בהתאם אדם השומע מוסיקה לשם הנאה, בדרך, ברקע כשהוא עובד בבית וכדומה, עובר עבירה, חטא, עוון ?
האם עניין זה הוא הלכה או מנהג המהדרין בדורנו ?

תשובה

מעיקר הדין אסור לשמוע מוזיקה, אמנם בזמנינו נהגו בזה רק תלמידי חכמים ואנשי מעשה המדקדקים במצוות, ומה שנהגו העולם היתר בזה, הוא כמו שכתבו הרבה פוסקים שעקב חולשת הדור, כדי שאנשים יהיו שמחים ולא ממורמרים, יש בזה כעין צורך רפואה ולכן התירו לשמוע.

ובשירים שמביאים לידי דבקות בה', וגורמת התעררות הלב לעבודת ה' וליראת שמים, אין איסור כלל. [עיין בשו"ת שבט הלוי ח"ו סי' ס"ט]