נטילת דמי תיווך מלקוח שמבקש מוצר שאינו נמכר בחנות

אני עובד בענף התאורה פנה אליי לקוח שעובד איתנו וביקש מוצר שאין לנו האם מותר לי לקחת כסף על תיווך

תשובה:

שלום רב,

אני מבין שהפנת את הלקוח למקום אחר ששם מוכרים את המוצר ועל כך אתה דורש תיווך.

אם נהוג שכולם משלמים דמי תיווך עבור הצעה כזאת אתה יכול לדרוש דמי תיווך כנהוג אף אם לא סיכמת מראש.

אינני יודע על איזו כמות של מוצרים אתה שואל, אבל ודאי שלא מקובל לשלם דמי תיווך רק על עסקה של כמות גדולה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם פעולת התיווך לקחה לך דקות ספורות והיא לא חלק מעבודתך בחנות, את רשאי לקחת את הכסף לעצמך.
    אם פעולת התיווך היא חלק מעבודתך ודאי שכל הכסף הוא למעסיק.
    אם לקח לך הרבה זמן (על חשבון הזמן שאתה עובד בחנות) יש להתפשר עם המעסיק ולהתחלק איתו בכסף.
    מקורות: שו"ע יו"ד סי' קעז ס"ק כט. לא מצאתי בפוסקים כיצד יתחלקו במקרה שהעובד מקבל לפי שעה ולא לפי אחוזים. ונראה שאם העובד עשה עבודה שהזדמנה לו ובזמן קצר לא נאמרה דין זה שיתחלק ברווחים.